A Lengyelország délkeleti részén elhelyezkedő JAFAR Szerelvénygyártó Rt. vezető szerepet tölt be a víz- és gázvezetékekhez, valamint szennyvíz csatornahálózatokhoz alkalmazott öntöttvas szerelvények gyártásában és értékesítésében Lengyelországban, valamint egyre több külföldi piacra szállítja be termékeiket.A JAFAR Rt. saját termékei széleskörű beszállítója önkormányzatoknak, ipari, valamint építőipari vállalatoknak. A cég termékválasztékában megtalálhatóak a standard és egyedi kivitelű termékek. A JAFAR Rt. modern öntödéje Európa szerte a legmodernebb öntödék közé tartozik. Itt az öntödében, az összeszerelőüzemben, valamint a festőüzemben készülnek világszínvonalú termékei. Az 1953-ban alapított Jaslói Iparterületi Művek helyén már XIX. sz. végén is létezett egy kis, fémmegmunkálásra specializálódott üzem, mely létesítmény bázisát adta a mai „JAFAR Szerelvénygyártó Rt.”-nek. Hosszú, éveken át tartó folyamat során formálódott a cég szerkezeti felépítése, és a gyártott termékek szerkezeti bonyolultsága. A kiinduló pont I. Világháború előtti, kis fémmegmunkáló műhely volt, majd állami tömeggyártású üzemmé vált, végül átalakult a mai modern üzemmé, amely dolgozói részvénytársaságként funkciónál, és amely jeleskedik mind a tulajdonosok mind a dolgozók magas szaktudásával, merészségével, ambíciójával és közös szenvedélyével. A vállalat bázisa a kezdetektől a Lengyelország dél-keleti részén fekvőJasło városa volt. Napjainkban a termelés legjelentősebb része két üzemben folyik, melyek a Skołyszyn és a Przysieki helységekben létesültek. A JAFAR mint vállalat az ipari szektorban kivételes vállalat, mivel termékei fő alkatrészeit, valamint majdnem az egész termelési folyamatot - a tervezéstől fogva a készre gyártásig - saját öntödében és megmunkáló üzemben bonyolítja le. Ezek az üzemek Lengyelország területén működnek.

Napjainkban a JAFAR öntöttvas öntöde Európa legmodernebb középméretű öntödéi közé sorolható, és bizonyosan az első helyet foglalja el Lengyelországban, a víz- és gázvezetékekhez, valamint szennyvíz csatornahálózatokhoz alkalmazott öntöttvas szerelvények gyártásában és értékesítésében. A vállalatot magas minőségű, és korszerű termékei tették a lengyel piac vezető gyártójává. A technológiai lehetőségek ésszerű felhasználásának, valamint a több évnyi külföldi piacokon való jelenlétnek köszönhetően a JAFAR megszerezte a külföldi vevők elismerését is. Jelenleg az értékesített termékeknek 40%-át exportálják a világ több mint30 országába.

 A legfontosabb export piacok: Oroszország, Németország, Franciaország, Olaszország, Egyiptom és a Románia. 

A vevőktől kapott információkból tudható, hogy a megvásárolt termékek bizonyos részét tovább exportálják a Perzsa Öböl és Közép Ázsia országaiba. JAFAR mint vállalat a külföldi piacokon jelen van nemcsak a képviseleti hálózaton keresztül, hanem leányvállatain keresztül is (pl.: Romániában, Szlovákián, Ukrajnában, Németországban és Magyarországon). Ezen kívül a Cég fejlesztési stratégiájának célja, Európa más országaiba, Közel-Keletre és Észak-Afrika országaiba történő további terjeszkedés. 

Az utóbbi tizenegynéhány évben a JAFAR üzemeit rendszeresen orszerűsítették és modernizálták. A vállalat folyamatosan fektet be a géppark odernizálásába, többek között öntöttvas megmunkálógépekbe, vízsugár vágókba és a heggesztőgépekbe. Modern festő gépsor segítségével éri el szerelvényei magas minőségű bevonatait, amit alátámaszt a megfelelő minőségi bizonyítványokkal. Az utóbbi évek legfontosabb beruházásnak az öntöde modernizálása bizonyult, mely teljes egészében automatikus, ökológiai szempontból tiszta és takarékos, általa lehetővé vált a legmagasabb minőségű öntvények gyártása. A 2017-ben helyezték üzembe a cég új, modern logisztikai raktárát és új irodahelységeit.

 A vállalat évente több mint 400 ezer terméket értékesít, ennek zömét tolózárak, elzárószelepek, tűzcsapok és pillangószelepek alkotják. A JAFAR Szerelvénygyártó Rt. [Fabryka Armatur Jafar S.A.] a régió legnagyobb üzemei közé tartozik. A vállalatot ösztönzi a beszállítók, és a helyi lakosok (sokszor a gyár alkalmazottai) életszínvonalának emelésére, valamint a velük folytatott kölcsönösen előnyös kapcsolatrendszer fenntartására, így anyagi támogatást nyújt a helyi társadalmi kezdeményezéseknek, például helyi sportegyesületeknek, iskoláknak, gyermekotthonoknak.

A vállalat szerepet vállal a kulturális élet segítésében is, 2015-ben az általa szponzorált helyi zenekarok 2 lemezének kiadása is a cég nevéhez fűződik.

A JAFAR kiemelkedően jó példával jár mind a társadalmi elköteleződés, mind a Jaslói Vállalkozók Társaságában betöltött szerepe, mind a helybéli kisvállalkozók segítése terén.

 A vállalat egyik fő jellemzője a regionális hovatartozás és a társadalmi felelősség maximális szem előtt tartása.